(w)etenschap

KPNI Foodworkshop FERMENTEREN

22/05/'18

Belangrijke info: Voorlopig staan geen workshops gepland.  Wij zullen onze toekomstige data weldra meedelen in onze nieuwbrief.

Gefermenteerde groenten zijn de ontbrekende schakel voor een gezonde darmflora!

Gefermenteerde voeding en de darm zijn onderwerpen die de laatst jaren sterk in de belangstelling staan. Voeding en levenstijl zijn veelal de oorzaak van veel chronische aandoeningen, zo blijkt uit onderzoeken.

Maar wat is nu eigenlijk juiste gezonde voeding? En waarom is gefermenteerde voeding net nu zo gezond voor ons immuunsysteem en darmmicrobioom?

Met deze lezing en foodworkshop willen Koen De Witte (KPNI Belgium) en Celine Castelain (KPNI Foodie) jullie kennis over gefermenteerde voeding in relatie met gezondheid vergroten.

“We bestaan uit wat we eten, en als we de verkeerde dingen eten, gaat het op lange termijn de verkeerde kant op, “ aldus Koen De Witte , osteopaat en klinisch Psycho-Neuro-Immunoloog.  Hij is ervan overtuigd dat vele ziektebeelden omkeerbaar zijn door het lichaam te voorzien van goede bouwstoffen.

Wat komt in de lezing aan bod?

 • De opbouw van ons microbioom
 • De relatie tussen ons darmmicrobioom en psyche, gedrag, slijmvliezen, …
 • Het belang van een gezonde darmflora irm ziektebeelden als pijn, depressie, auto-immuunziekte, darmaandoeningen, metaboolsyndroom, diabetici, cvs, …
 • Endotoxemie als oorzaak van vele chronische ziektebeelden
 • Wat is nu juist goede voeding voor onze darmen?
 • Waarom eten we beter niet teveel granen, melkproducten, fructose, …
 • Waarom is gefermenteerde voeding nu zo gezond

“We moeten er niet alleen over praten, we moeten vooral gaan doen! “   Zelf fermenteren is nog redelijk onbekend. Vandaar dat we jullie de mogelijkheid geven om na de lezing zelf aan de slag te gaan en te leren fermenteren.  Tijdens deze interactieve foodworkshop zal Celine Castelain ( KPNI Foodie) jullie de principes uitleggen van hoe je start met fermenteren tot hoe je dit proces tot een goed einde brengt. Zij gaat jullie  leren de juiste groenten en voedingsstoffen te fermenteren en zo goede probiotische stammen laten groeien. Want  wat je vandaag eet, bepaalt je prestatie en vitaliteit van morgen!

Wat mogen jullie tijdens de workshop verwachten?

 • Theoretische kennis en achtergrond over fermentatie, gezondheidseigenschappen, producten en technieken
 • Demonstratie van enkele technieken en recepten
 • Zelf aan de slag: 3 fermentatie recepten eigenhandig uitwerken om thuis verder te laten fermenteren
 • Proeven van gefermenteerde amuses

Je gaat naar huis met een berg kennis, inspiratie, een aantal lekkere recepten en natuurlijk meerdere potten die gevuld zijn met lekker POWER food in wording …..

Het doel van deze workshop is jullie met kennis (deep learning) te overtuigen van het belang van gefermenteerde voeding voor onze gezondheid zodat jullie er zelf mee aan de slag kunnen. Het is een stap in de goede richting om terug de controle ten krijgen over uw gezondheid!

De interactieve kennis en foodworkshop wordt georganiseerd in:

(voorlopig staan geen workshops gepland, wij zullen onze nieuwe data weldra meedelen in onze nieuwsbrief)

De kostprijs is €.
De plaatsen zijn beperkt.
Inschrijven: www.kpnifoodie.com/contact of info@kpnifoodie.com
Je plaats is pas definitief gereserveerd na ontvangst van de betaling.
CELKO BVBA
IBAN BE04001465265731
BIC GEBABEBB

met vermelding ‘naam aanwezige(n) + locatie/datum workshop '.