Hip hapje

Feestelijk KPNI Foodie kerstbrood

12/12/'19

Nu de feestdagen in zicht zijn ben je alvast wat inspiratie aan zoeken om de kersttafel lekker, gezond en uitnodigend te maken.  Presenteer dit heerlijk geurend breekbrood in de vorm van een kerstboom aan je gasten. Makkelijk, heel feestelijk en zelfgebakken! En bovendien lactose, caseïne en glutenvrij!

Jouw gasten die tijdens de Kerstdagen samen genieten aan een sfeervol gedekte tafel: daar hoort natuurlijk ook brood bij. Pak dit jaar eens uit met dit heerlijk Pain PNI breekbrood! Glutenvrij, lactose vrij en vrij van soja, rijst-, aardappel- en maïszetmeel. Ideaal  wanneer één van de gasten geen gluten of lactose mag eten. Of voor wie  in het algemeen het kerstdiner wat gezonder wil aanpakken!

KPNI Foodie breekbrood, goede olijfolie als dip en peper en zout: een gouden combinatie! Lekker om van te snoepen tussen de hapjes en/of gangen door.

Pimp de olijfolie dip ook eens met een kruidenmengeling.  Voeg bij de olijfolie wat geplette look, balsamico en verse (of gedroogde) kruiden toe! Meer hoeft dit niet te zijn!

 

Geniet met familie en vrienden!

En denk tijdens de feestdagen ook eens aan je darmen. ;)

Recept - Feestelijk KPNI Foodie kerstbrood

  • 1 Vitaal broodmix
  • 3 eieren
  • 150 ml bruisend water
  • 1 el olie
  • sesamzaadjes, zwarte sesamzaadjes of maanzaad of zaden naar keuze
     
  • goede olijfolie
  • peper
  • zeezout

Meng de eieren, het water en de gesmolten kokosolie samen met de meelmix tot een gladde massa in een kom. Laat het beslag ongeveer 15 minuten rusten.  Vorm dan met natte handen 17 kleine bolletjes en schik de bolletjes tegen elkaar in de vorm van een kerstboom op een bakplaat met bakpapier. Strooi wat sesamzaad over de balletjes.  Gebruik zwart sesam zaad of maanzaad voor de stam. Bak het brood in het midden van een voorverwarmde oven op 180°C ongeveer 45 minuten.

Serveer met een schaaltje goede olijfolie en wat peper en zeezout.

Tip: Pimp de olie dip met wat kruiden naar keuze en geplette look

Tip: Vervang de zaadje op het breekbrood eens door een kruidenolie. Mix hiervoor wat olijfolie (of geurloze gesmolten kokosolie) met 1 teentje look en verse peterselie of basilicum. Bestrijk het breekbrood met de kruidenolie voor het afbakken.  Bestrijk eventueel een tweede keer voor het serveren. Dien op samen met de overgebleven kruidenolie als extra dip.

Tip:  Het is de bedoeling dat je de avond zelf zoveel mogelijk met je gasten aan tafel zit. Maak het broodje de avond voordien en bak het broodje de avond zelf af.

Print dit recept