Salades

tonijn/groene groenten/dressing van avocado/zeewier/noten

01/04/'17

De eerste barbecue heeft altijd iets magisch... zeker als je magische kpni-ingrediënten gebruikt!

Recept - tonijn/groene groenten/dressing van avocado/zeewier/noten

voor 2 personen

400 g verse tonijn

fijngesneden ijsbergsla
1 ui of gefermenteerde ui
kiemgroenten of scheuten naar keuze (bestel nu om zelf je eigen kiemgroenten te kweken)
1 hand cashew- en pistachenoten of noten/zaden naar keuze (bestel nu)
1 komkommer
1 el zeewiervlokken (bestel nu)

voor de avocadodressing:
1 rijpe avocado
sap van 1 limoen
1 el olijfolie
1/2 tl chillivlokken of een stukje verse chillipeper
1 el vissaus
1/2 teentje look
1 rode ui
snuifje peper en zout
60 ml water
platte peterselie grof gehakt

optioneel 'leftovers' gestoomde broccoli/bloemkool

Was de ijsbergsalade en snijd in fijne reepjes.  Was de komkommer, verwijder de zaadlijst en snijd in kleine stukjes. Schil de ui. Halveer ze en snijd in fijne plakjes. Je kan dit gerecht nog (genees)krachtiger maker door gefermenteerde ui gebruiken. Hak de noten en zaden grof. Meng alle ingrediënten in een kom en voeg wat zeewiervlokken en scheuten toe.

Verwijder schil en pit van de avocado.  Verwijder ook de schil van de rode ui en look. Halveer de ui en leg de helft opzij. Mix in een blender de avocado, 1/2 ui, look, platte peterselie, chillivlokken, sap van 1 limoen, 1 el olijfolie, 1 el vissaus,  60 ml water, peper en zout fijn tot je een gladde massa bekomt.  Voeg eventueel nog wat water toe als je de dressing minder vast wenst. Snijd de andere helft van de ui in hele fijne stukjes en voeg aan de dressing toe.  Werk af met enkel blaadjes platte peterselie.

Haal de tonijn ruim een half uur op voorhand uit de koelkast. Laat de vis afgedekt op temperatuur komen. Kruid de verse tonijn met wat peper en schroei hem dicht op een hete grill.  Laat elke zijde ongeveer 2 minuten dichtschroeien, afhankelijk van de dikte van de filet.  De tonijn is op zijn best als hij vanbinnen nog roze-rood maar wel warm is.

Aan dit kommetje zijn nog wat koude, gestoomde roosjes broccoli en bloemkool toegevoegd, dit waren nog wat 'leftovers' van gisteren.

Geniet van dit heerlijk, zomers kommetje krachtvoeding!

Print dit recept