Ontbijt

Gevulde avocado met tonijn

08/10/'17

Deze gevulde avocado met tonijn is een snelle heerlijke gezonde lunch voor een drukke dag op kantoor,  een ideaal ontbijt voor/na het sporten of een perfecte gezonde tapa om je vrienden te verrassen op een feestje!

Dit heerlijke ketogeen toppertje is echt iets waar ons lichaam en onze hersenen naar verlangen. Zowel de avocado (omega 9) als de tonijn (omega 3, EPA/DHA) bevatten de juiste vetzuren en zijn sterk anti-inflammatoir en laden onze vetcellen met de juiste vetzuren. Wat op zijn beurt dan weer uitstekend is voor de vetverbranding, concentratie, conditie, wondheling en ons immuunsysteem weer tot rust brengt.

Recept - Gevulde avocado met tonijn

2 avocado's
1 blik tonijn (bestel nu)
1 limoen
1 el olijfolie (bestel nu)
1 kleine rode ui
1/2 chilipeper
verse koriander
1 tl sesamzaadjes (bestel nu)

 

Halveer de avocado. Haal de pit eruit en haal met een lepel voorzichtig het vruchtvlees eruit.  Schil moet heel blijven zodat je die achteraf kan vullen met de avocadosalade.  Prak het vruchtvlees met een vork fijn. Snijd het uitje en de chilipeper en de koriander fijn. Laat de tonijn uitlekken en prak eveneens fijn. Vermeng alle ingrediënten samen.  Voeg het sap van 1 lemoen en 1 el olijfolie toe. Kruid eventueel af met peper en zout. Serveer de avocado-tonijnsalade in de schil en werkt af met wat sesamzaadjes.

Print dit recept